Lupa linkittää – toisen aineiston hyödyntämisen tekijänoikeudelliset rajat (2012)

Tekijä(t): Pihlajarinne, Taina
346 sivua
Hinta: 59 €
Julkaistu: Helmikuu 2012
Julkaisija: Lakimiesliiton kustannus, Hansaprint Oy, Vantaa
ISBN: 978-952-246-144-5

Linkittäminen perustuu siihen internetin tekiseen ja viestinnälliseen lähtökohtaan, että erilaiset verkkoaineistot ovat riippuvaisia toisistaan. Linkittämisen motiivit kuitenkin vaihtelevat osoitteen ilmoitustarkoituksessa tapahtuvasta etusivulinkittämisestä aina sisältöpalveluihin, jotka perustuvat linkkien järjestelmälliseen kaupalliseen hyväksikäyttöön. Linkittämisellä on vahva kytkös paitsi oikeudenhaltijan taloudellisiin intresseihin, myös internetviestintään.Näin ollen kyse on sananvapauteen ja tietojen vapaaseen liikkumiseen nivoutuvasta ilmiöstä.

Teoksessa tarkastellaan linkittämistä tekijänoikeuden, sen lähioikeuksien sekä sopimattomasta menettelystä elinkeinotoiminnassa annetun lain kannalta. Erityistä huomiota saavat linkittämistä hyödyntävät kaupalliset palvelut, kuten erilaiset hakukone-, syötteenluku- ja aggregointipalvelut.

Dosentti, OTT, VT Taina Pihlajarinne työskentelee Helsingin yliopistossa. Hän on kirjoittanut useita kirjoja ja artikkeleita immateriaali- ja kauppaoikeuden sekä viestintä- ja informaatio-oikeuden alalta.

Tilaa kirja


kpl

Tilaajan tiedot

Toimitusosoite

Laskutusosoite