Koulutukset opiskelijoille

Aineettomat oikeudet on uusi musta!

Immateriaalioikeus on kuin tietotekniikka. Perustaidot tulee hallita alasta riippumatta, jotta osaa toimia sujuvasti päivittäisissä opiskelu- ja työtehtävissä. Pelkästään sosiaalisessa mediassa kuvien julkaiseminen sisältää monia tekijänoikeuteen liittyviä kysymyksiä, puhumattakaan aineistojen tuottamisesta tai tutkimustyöstä. Perusasiat hallitsemalla et tule vahingoittaneeksi toisten oikeuksia, ymmärrät omat oikeudet ja osaat tarvittaessa luovuttaa niitä eteenpäin vaikkapa kurssikavereille.  Toisten oikeuksien kunnioittaminen ja huomioiminen on osa hyviä käytöstapoja, omien oikeuksien tunnistaminen ja hallittu jakaminen puolestaan osoittavat sinun arvostavan omaa työtäsi.

Jos kuljet kaupungilla, näet immateriaalioikeuksia joka puolella. Aineettomat oikeudet kietoutuvat kaikkiin toimialoihin ja yhteiskunnan osa-alueisiin, ne linkittyvät vahvasti liiketoimintaan ja voivat olla yrityksen liiketoiminnan varsinainen tuote. Luovan työn ammattilaiset ja taiteilijat saavat elantonsa tekijänoikeuksien sopimusjärjestelmän kautta, uutta teknologiaa suojataan patenteilla ja muilla suojamuodoilla, ja brändejä rakennetaan tavaramerkkien avulla.

Opiskelijoille vapaapaikkoja koulutuksiin

IPR University Centerin tavoitteena on jakaa tietoa aineettomista oikeuksista, ja tarjonnassa onkin runsaasti koulutusta ja kursseja nimenomaan opiskelijoille. Lähes kaikkiin maksullisiin tilaisuuksiin on tarjolla rajallinen määrä opiskelijavapaapaikkoja ja maksuttomiin tapahtumiin opiskelijat voivat ilmoittautua rajoituksetta. Tarkista aina tilaisuuskohtaisesti, onko opiskelijavapaapaikkoja tarjolla. Jos paikat ovat jo täynnä, sivulla on siitä ilmoitus. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä ilman hakemusmenettelyä. Paikkoja voi käyttää kuka tahansa opiskelija oppiaineesta tai oppilaitoksesta riippumatta.

Opiskelijavapaapaikkoihin sisältyy aina kaikki tilaisuuden edut, esimerkiksi aamiainen, lounas, kahvit ja materiaalit. Opiskelijavapaapaikat ovat maksuttomia, mutta niitä koskevat samat peruutusehdot kuin maksullisia paikkoja. Muista siis perua ajoissa peruutusehtojen mukaisesti, jolloin vapautat paikan toiselle opiskelijalle. Käyttämättä ja peruuttamatta jätetyistä paikoista laskutetaan täysi hinta.

Verkkokurssin avulla alkuun

Kiinnostavatko aineettomat oikeudet, mutta et ole varma mitä kaikkea niihin sisältyy? Tule tutustumaan oikeudenalaan avoimelle verkkokurssille. IPR is the new BLACK on kahden opintopisteen laajuinen verkkokurssi, jonka tuottajina toimivat IPR University Center ja Patentti- ja rekisterihallitus. Kurssia on rahoittanut opetus- ja kulttuuriministeriö. Kurssi on tarkoitettu kaikille opiskelijoille, eikä sinulla tarvitse olla oikeustieteen opintoja tai termejä hallussa. Kurssi on mahdollista suorittaa suomeksi ja englanniksi. Syksystä 2020 alkaen kurssista on mahdollista ansaita myös opintopisteet. Voit olla oman oppilaitoksen opiskelijahallintoon yhteydessä pisteistä.

Rekisteröidy kurssille.