Jäsenyliopistot

IPR University Center on yliopistojen yhteinen erillislaitos, joka toimii yhteistyössä kuuden jäsenyliopiston, yritysten, julkisen sektorin sekä eri järjestöjen kanssa. Instituutin tavoitteena on edistää aineettomien oikeuksien osaamista ja tutkimusta järjestämällä jäsenyliopistoille jatkokoulutusta sekä osallistumalla tutkimushankkeisiin.

Aalto-yliopisto
Aalto-yliopisto on monialainen yliopisto, jossa tiede ja taide kohtaavat tekniikan ja talouden. Aalto-yliopistossa on kuusi korkeakoulua ja lähes 20 000 opiskelijaa.

Yliopiston pääkampus sijaitsee Espoon Otaniemessä. Muut kampukset ovat Helsingin Töölössä ja Arabiassa.

 

Helsingin yliopisto
Helsingin yliopisto on Suomen vanhin ja suurin tiedekorkeakoulu, yhteensä 40 000 henkilön kansainvälinen tiedeyhteisö. Maailmanlaajuisissa yliopistovertailuissa Helsingin yliopisto sijoittuu yleensä sadan parhaan joukkoon.

Helsingin yliopistossa on 11 tiedekuntaa ja opetusta annetaan neljällä kampuksella Helsingissä: keskustassa, Kumpulassa, Meilahdessa ja Viikissä.

 

Itä-Suomen yliopisto
Itä-Suomen yliopisto on monialainen yliopisto, joka tarjoaa opetusta yli 100 pääaineessa.

Tiedekuntia on neljä: filosofinen, luonnontieteiden ja metsätieteiden, terveystieteiden sekä yhteiskuntatieteiden ja kauppatieteiden tiedekunta.

Yliopiston kampukset ovat Joensuussa ja Kuopiossa.

 

Lapin yliopisto
Lapin yliopisto on Euroopan unionin pohjoisin tiede- ja taideyliopisto. Yliopistossa opiskelee noin 4400 opiskelijaa, ja jopa viidennes aloittavista opiskelijoista on kansainvälisiä opiskelijoita. Yliopiston koulutus- ja tutkimusaloja ovat kasvatustieteet, oikeustiede, taideteollinen ala, yhteiskuntatieteet sekä pohjoiset ja arktiset kysymykset.

 

Hanken Svenska handelshögskolan
Hanken on Suomen ainoa itsenäinen kauppakorkeakoulu, joka tarjoaa ekonomikoulutusta ruotsiksi ja englanniksi. Hanken toimii Helsingissä ja Vaasassa.

Hankenin katsotaan kolmen kansainvälisen laatuleimansa ansiosta kuuluvan maailman kauppakorkeakoulujen parhaimman 1 % joukkoon.

 

Turun yliopisto
Turun yliopisto on 25 000 opiskelijan ja työntekijän aktiivinen akateeminen yhteisö – kansainvälinen tutkimusyliopisto, laadukkaan suomalaisen korkeakoulutuksen tarjoaja ja kehittäjä sekä alueensa vahva suunnannäyttäjä.

Vuonna 1920 perustetussa Turun yliopistossa on 7 tiedekuntaa ja 5 erillistä laitosta. Yliopistossa opiskelee n. 20 000 opiskelijaa.