Kannatusyhdistys

IPR University Center Association ry

IPR University Center Association ry:n tarkoituksena on edistää, tukea ja kehittää aineettomien oikeuksien alan asiantuntemusta, tutkimusta ja opetusta monitieteisesti ottaen huomioon yhteiskunnan, talouden ja teknologian kehitys. Tarkoituksensa toteuttamiseksi kannatusyhdistys tukee yliopistojen keskinäisen IPR University Center –nimisen laitoksen toimintaa, jakaa stipendejä kahdesti vuodessa, kutsuu Suomeen vierailevia luennoitsijoita, professoreita ja tutkijoita, järjestää vuosittain IPR Gaalan ja julkaisee IPRinfo-verkkolehteä.

IPR University Center Association ry koostuu aineettomien oikeuksien parissa toimivista yrityksistä, asiamiestoimistoista, patenttitoimistoista ja julkisen sektorin edustajista.

IPR University Center Association ry on aktiivisesti toimiva yhteisö, jossa kehitetään paljon uutta, verkostoidutaan ja luodaan vahvaa osaamispohjaa aineettomille oikeuksille Suomessa.

IPR University Center Association ry:n ESITE

IPR University Center Association ry:n JÄSENET

IPR University Center Association ry:n HALLITUS

IPR University Center Association ry:n SÄÄNNÖT

JÄSENEDUT

Tietopalvelut

 • 670 euron arvosta yksilöllistä palvelua jäsentä kohti (tiedonhaut, oikeustapaustilaukset yms.)
 • tiedon ja asiantuntijoiden välitys asiakkaille.
 • palvelun saamiseksi suora yhteys IPR University Centeriin (info(at)iprinfo.com)

Vapaapaikat koulutuksiin

 • jäsenellä viisi vapaapaikkaa vuodessa (seminaarien hinta: 125,00 – 595,00 € + alv 24 %)
 • kannatusjäsenellä 20 vapaapaikkaa vuodessa
 • vapaapaikkoja voi käyttää IPR University Centerin järjestämiin koulutuksiin ja verkkoluentoihin
 • vapaapaikat ovat vapaasti valittavissa
 • lisäosallistujat jäsenhintaan (- 20 %)

IPRinfo-verkkolehti

 • näkyvyyttä kirjoittamalla artikkeleita verkkolehteen. Julkaisukanavat: verkkolehti, IPRinfo-tiedote, Facebook, Twitter ja LinkedIn.
 • maksuton 2 kk mainos IPRinfo-verkkolehteen (kts. MEDIATIEDOT)
 • 20 % alennus mainospaikoista

Tiedotus

Tiedotamme kannatusyhdistyksen jäsenten avoimista työ- ja harjoittelupaikoista sekä yleisölle avoimista tilaisuuksista maksutta. Julkaisemme sähköisissä kanavissamme myös jäseniemme blogitekstejä, haastatteluita ja artikkeleita, jotka on julkaistu muissa kanavissa aiemmin.

IPR Akatemia

 • mahdollisuus hakea jäseneksi IPR Akatemiaan
 • ilmainen esiintymisen ja asiantuntijana vaikuttamisen kurssi IPR Akatemiaan liittyneille kannatusyhdistyksen jäsenille (hinta muutoin: 1400 € + alv 24%)

Jäsentilaisuudet ja verkostoitumislounaat

Instituutti järjestää jäsenilleen jäsentilaisuuksia: luentoja, keskustelutilaisuuksia, suunnittelu- ja ideointitapaamisia yms, joissa mahdollisuus verkostoitua, vaihtaa tietoa muiden IPR-alan ammattilaisten kanssa sekä vaikuttaa IPR University Centerin tuleviin koulutuksiin ja toimintaan. Kanntusyhdistyksen jäsenet muodostavat vahvan, yhtenäisen joukon, joka ideoi ja kehittää yhdessä suomalaista IPR-osaamista ja -tapahtumia ja luo näkyvyyttä koko Suomen IPR-toimialalle.

Yhdistyksen jäsenmaksut / vuosi

jäsenet 3 400 euroa
kannatusjäsenet 17 000 euroa

Jäsenet saavat kaikki maksulliset palvelut jäsenhintaan eli vähintään 20 % alennuksella. Jäsenille tarjotaan myös erikoisetuja, ylimääräisiä vapaapaikkoja ja alennuksia, joista ilmoitetaan jäsentiedotteessa.

Jäseneksi kannatusyhdistykseen

Kannatusyhdistykseen voi liittyä ilmoittamalla siitä kirjallisesti IPR University Centeriin osoitteeseen Arkadiankatu 7, 00100 Helsinki tai info@iprinfo.com

Kannatusyhdistyksen historia

IPR University Center Association ry perustettiin 24.9.1999. Perustajajäseninä olivat Helsingin yliopisto, Turun yliopisto, Svenska handelshögskolan ja Helsingin kauppakorkeakoulu. Yhdistykseen liittyivät vielä samana vuonna kannatusjäseninä Nokia Oyj ja Sonera Oyj sekä tukijäseninä useita patentti- ja asianajotoimistoja.

Alusta alkaen yhdistyksen pääasiallinen tehtävä oli tukea IPR University Center –nimistä laitosta, jonka tehtävänä oli yliopistojen yhteistyön koordinointi. IPR University Center aloitti toimintansa 1.1.2000.

Yliopistojen keskinäisen yhteistyön vakiinnuttamiseksi ne perustivat yliopistolain mukaisen yliopistojen yhteisen erillisen laitoksen, IPR University Centerin, joka 1.3.2002 lukien jatkoi saumattomasti jo aloitettua työtä. Yliopistot luopuivat yhdistyksen jäsenyydestä, mutta yhdistys toimii edelleen yliopistojen ja elinkeinoelämän yhteistyöfoorumina.