IPR is the new BLACK – avoin verkkokurssi

Haluatko liittyä aineettomien oikeuksien osaajien kasvavaan joukkoon? Tervetuloa suorittamaan IPR* is the new BLACK – aineettomien oikeuksien perusteiden kurssia!

Yhteiskunnassamme yhä suurempi osa varallisuudesta on aineetonta. Liiketoimintatapojen muutokset ja tietotyöläisyys ovat vaikuttaneet talouden kehitykseen niin, että suuri osa yritysten arvosta on nykyään aineetonta omaisuutta — kuten osaamista, informaatiota, innovaatioita ja brändejä. Aineetonta varallisuutta suojataan aineettomilla oikeuksilla, kuten patenteilla, tavaramerkeillä ja tekijänoikeudella. Aineettomista oikeuksista käytetään usein lyhennettä *IPR eli Intellectual Property Rights. Modernissa liiketoiminnassa aineettomat oikeudet ovat erittäin keskeisiä, sillä ne tarjoavat oikein käytettynä kilpailuetua ja parempaa kassavirtaa. Vaikka yritys ei kehittelisikään uraauurtavia innovaatioita, voivat aineettomat oikeudet olla yritykselle merkittävä strateginen työkalu.

Kenelle kurssi on tarkoitettu

Kurssi on tarkoitettu kaikille aineettomista oikeuksista kiinnostuneille koulutustaustasta tai kokemuksesta riippumatta. Kansallisen IPR-strategian tavoitteena on luoda aineettomista oikeuksista kansalaistaito ja osa yhteiskunnan yleisiä työelämätaitoja. Näin onkin, jatkossa tulet varmasti tarvitsemaan näitä taitoja.

Osaamistavoitteet

  • Tunnet keskeisimmät aineettomat oikeudet (IPR), joilla suojataan aineetonta omaisuutta.
  • Ymmärrät aineettomien oikeuksien taloudellisen ja strategisen merkityksen liiketoiminnan näkökulmasta.
  • Hahmotat, millaisissa tilanteissa ja millaisin ehdoin kannattaa solmia aineettomia oikeuksia koskevia sopimuksia.

Kuinka kurssi suoritetaan

Kurssi muodostuu kahdeksasta osiosta ja jokaisen osion päätteeksi on tentti. Kurssin laajuus on kaksi opintopistettä. Voit suorittaa kurssin valitsemassasi tahdissa. Tentistä on saatava 70% oikein, jotta suoritat kurssin hyväksytysti. Suoritettuasi kurssin kokonaisuudessaan, kurssin lopussa oleva kurssitodistus aktivoituu ja todistus lähetetään sähköpostiisi.

Kuinka saan opintopisteet

Useimmat korkeakoulut hyväksyvät kurssin osaksi vapaavalintaisia opintoja. Ole yhteydessä oman oppilaitoksesi opintotoimistoon opintopisteiden kirjaamiseksi.
HUOM! Helsingin yliopiston opiskelijat: runsaan osallistujamäärän vuoksi Helsingin yliopiston opiskelijoiden suoritukset toimitetaan keskitetysti opintotoimistoon IPR University Centerin kautta. Pyydä opintopisteiden rekisteröintiä TÄSTÄ.

Kurssikuvaus IPR is the new black

Kurssille pääset mukaan TÄÄLTÄ

”Hyvä kokonaisuus, eteni sujuvasti” – oikeustieteilijä, Helsingin yliopisto

”Avasi silmiä ja auttoi ymmärtämään hyvin hyötyjä bisneksessä!” – kauppatieteilijä, Hanken

Nauti kurssista!

IPRonline -tiimi

Lisätietoja kurssista antaa:

koulutuspäällikkö/Administrator Open LMS
Anni Wargh
w
argh@iprinfo.com
p. 040 3521 487