Tekijänoikeus Hackathon

Online working group

TEKIJÄNOIKEUS HACKATHON

29.4.2021 klo 9.45 – 15.15

IPR University Center järjestää Tekijänoikeus Hackathon -tapahtuman torstaina 29.4.2021 klo 9.45 – 15.15. Verkossa järjestettävässä maksuttomassa tapahtumassa pohditaan tekijänoikeuden tulevaisuutta sekä uusien digitaalisten palveluiden kehittämiseen liittyviä tekijänoikeuskysymyksiä. Hackathonin avulla pyritään hahmottamaan uusia liiketoimintamalleja, tunnistamaan ja ratkaisemaan erilaisia tekijänoikeuteen liittyviä ongelmia sekä pohtimaan lainsäädännöllisiä muutostarpeita.

Tekijänoikeuden ollessa murroksessa niin Suomessa kuin kansainvälisestikin, on tärkeää pohtia yhdessä alan tulevaisuudennäkymiä ja uusien palveluiden tuomia haasteita. Tilaisuus kokoaa yhteen ammattilaisia suomalaisen tekijänoikeuskentän eri osa-alueilta ja tarjoaa mahdollisuuden jakaa tietoa, pohtia tulevaisuutta, verkostoitua ja tiivistää Suomen tekijänoikeuskenttää entisestään.

Hackathonissa ratkotaan etukäteen asetettuja ongelmia virtuaalisissa työpajoissa, joissa moderaattorit ohjaavat keskustelua. Moderaattoreiden lisäksi kussakin työpajassa keskustelee 5-8 aiheiseen perehtynyttä asiantuntijaa, ja keskustelun ratkaisut käydään yhteisesti läpi tapahtuman lopussa. Kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita mukaan seuraamaan työskentelyä yleisössä, jonka jäsenet voivat halutessaan osallistua keskusteluun ja lähettää kommentteja chat-toiminnon avulla. Yleisö voi päivän aikana siirtyä työpajasta toiseen ja tapahtuman keskustelut myös tallennetaan, jolloin niihin on mahdollista palata vielä tapahtuman jälkeenkin.

Tapahtuman tarkoituksena on kiveen hakattujen johtopäätösten löytämisen sijaan kannustaa osallistuja vapaamuotoiseen ja monimuotoiseen ideointiin esitettyjen ongelmien ratkaisemiseksi. Kannustamme osallistujia siis mahdollisimman luovaan ajatteluun!

Tapahtumassa käydyt keskustelut tallennetaan, minkä lisäksi tilaisuudesta kirjoitetaan artikkeli IPRinfo-verkkolehteen.

Voit ilmoittautua itseäsi kiinnostavaan työpajaan tai yleisön jäseneksi TÄÄLTÄ. Voit myös ehdottaa Hackathonissa pohdittavaa tekijänoikeusaihetta anonyymisti TÄÄLLÄ
Valitettavasti emme voi taata, että kaikki halukkaat pääsevät mukaan työryhmiin keskustelemaan, koska paikkoja niihin on tarjolla rajallisesti.

Nähdään Hackathonissa!

Workshop
Unsplash.com/ Jo Szczepanska

Työpajat ja alustavat aiheet:

 1. DSM/ADR
  Moderaattori: Professori Tuomas Mylly, Turun yliopisto ja Tutkijatohtori Juha Vesala, Lapin ja Helsingin yliopistot

 2. Tekoäly: Miten koneoppimiseen ja datan louhintaan perustuvia jälkiperäisteoksia tulisi säännellä tekijänoikeudellisesta näkökulmasta
  Moderaattori: Professori Taina Pihlajarinne, Helsingin yliopisto 

 3. Lohkoketjut: Miten lohkoketjuteknologiaa voidaan hyödyntää rojaltien maksamisessa luovan työn tekijöille?
  Moderaattori: Senior advisor Turo Pekari, innovation and business insight at Teosto

 4. Lisätty ja virtuaalinen todellisuus: TBA
  Moderaattori:

Ohjelma

9.45-10.00          Aloitussanat – Tervetuloa Hackathoniin!

10.00-11.00        Alustukset

Työpajojen kysymystenasettelun esittely moderoijien luotsaamana.

11.00-11.15          Tauko

11.15-12.15          Työpajatyöskentelyä

12.15-13.00         Lounas

13.00-14.00        Työpajayöskentelyä

14.00-15.00        Purku

Työryhmien tulosten esittely moderoijien luotsaamana.

15.00-15.15          Loppusanat