Tulevaisuuden keksijät ja IPR

New idea concept with bulb symbol futuristic sketch

Tulevaisuuden keksijät ja IPR -verkkokurssilla asiat helposti haltuun!

Nykyään kukaan liiketoiminnassa toimiva tuskin voi kokonaan välttyä päätymästä tekemisiin aineettoman omaisuuden ja aineettomien oikeuksien kanssa, koska modernissa tietoyhteiskunnassa monet arvokkaat asiat ovat aineettomia. Aineettomat oikeudet (IPR) ovat tärkeitä liike-elämässä toimiville sekä yrityksille, joiden toiminta perustuu uuteen teknologiaan, persoonalliseen designiin tai haluttuun brändiin. Ensisijaisen tärkeitä ne ovat keksijöille, sillä ne ovat keino parantaa keksintösi menestysmahdollisuuksia. Keksintösi ja siihen liittyvä aineeton omaisuus on hyvä suojata. Ilman suojaamista keksintöä ei voi paljastaa turvallisesti, sen kaupallistamisesta ei voi saada tuottoa tai sen luvatonta käyttöä ei voi estää tai rajoittaa.

Tällä kurssilla tutustut aineettomiin oikeuksiin ja niiden hyödyntämiseen keksintöjen kaupallistamisessa ja liike-elämässä. Tämän kurssin tavoitteena on avata sinulle näkökulmia oman työsi suojaamiseen ja oikeuksiesi hallinnointiin.

Kuinka rekisteröidyn kurssille?

Kurssille on helppo rekisteröityä, eikä se vaadi ohjelmien asentamista. Kurssi on kaikille avoin ja maksuton.

Ohjeet kurssille rekisteröitymiseen löydät täältä.

Kurssin osaamistavoitteet

  • Tunnet keskeisimmät aineettomat oikeudet (IPR), joilla suojataan aineetonta omaisuutta ja hahmotat, miten niitä voi hyödyntää keksintösi suojaamisessa.
  • Ymmärrät aineettomien oikeuksien taloudellisen ja strategisen merkityksen liiketoiminnan näkökulmasta.
  • Osaat hallita omia oikeuksiasi erilaisissa yhteistyötilanteissa ja sopimusneuvotteluissa.

Kurssin suorittaminen

Kurssi koostuu yhdeksästä osiosta, jotka sisältävät osion aihepiiriin liittyviä materiaaleja. Voit suorittaa kurssin joustavasti koska tahansa sinulle parhaiten sopii.  Tutustu materiaaleihin osio kerrallaan ja tee lopuksi osion alalaidasta löytyvä verkkotentti. Tentit löytyvät osioista 4 – 9 eli yhteensä kuusi tenttiä, jotka sinun tulee läpäistä hyväksyttävin pistein saadaksesi kurssista kurssitodistuksen. Voit yrittää tenttiä uudestaan, jos et heti saa riittävää määrää pisteitä.

Kurssin arviointi

Suorituksesi arvioidaan asteikolla hyväksytty / hylätty. Olet suorittanut kurssin hyväksytysti, kun olet vastannut kaikkiin kuuteen verkkotenttiin ja saanut jokaisesta tentistä vähintään 80 prosenttia oikein. Kussakin tentissä on 5 kohtaa. Verkkotentit löytyvät osioista 4-9 kunkin osion lopusta.

Kurssitodistus

Suoritettuasi kurssin, saat kurssitodistuksen. Kurssitodistus tulee saataville kurssitodistus-osioon sen jälkeen, kun olet lukenut kaikki materiaalit ja suorittanut kaikki tentit hyväksytysti.

Kysymyksiä?

Jos sinulla on ongelmia tai kysyttävää, ota yhteyttä:

help(a)iprinfo.com.