Tekijänoikeus liiketoiminnan mahdollistajana – ammattilaisena TV- ja elokuva-alalla

IPR Afterwork

Ajankohta

26.11.2019 16.00 – 18.00

Paikka

Hotelli Helka, Pohjoinen rautatiekatu 23, Helsinki

Hinta

  • 65,00 € + alv 24 %.
  • 40,00 € + alv 24 % Filmikamarin ja APFIn jäsenet
  • Opiskelijat maksutta.
Ilmoittautuminen päättynyt 22.11.2019

Materiaalit

Hatanmaa Teirikko

TV- ja elokuva-alalla lopputuotos on monen tekijän summa ja todellinen yhteistyön taidonnäyte. On käsikirjoittajaa, tuottajaa, ohjaajaa, näyttelijää, lavastajaa, puvustajaa ja monta muuta toimijaa, joiden yhteispanoksesta syntyy esimerkiksi tv-sarja. TV- ja elokuva-ala on todellinen sopimusviidakko. Kaikki tietävät, että sopimusten tulee olla kunnossa, mutta miten päästään valmiiseen tuotokseen niin, että kaikki saavat oikeudenmukaisen korvauksen työstään? Mistä tulee sopia? Miten sopimukset laaditaan ja mitä niistä tulee jokaisen sopijapuolen tietää, ennen kuin laittaa paperiin oman puumerkkinsä.

Millaisia rahoitusmalleja eri tuotannoilla on? Miten niistä sovitaan?

Jos kuitenkin käy niin, että riitaa syntyy, niin kuinka niitä ratkaistaan tuomioistuimessa?

Lisäksi kuulemme käytännön toimijan kokemuksia siitä, kuinka suuren produktion sopimuksia on tehty ja mitä niistä on opittu. Miten sopimusasiat hoidetaan kansainvälisessä tuotannossa?

Näistä kaikista aiheista puhutaan IPR University Centerin järjestämässä IPR Afterworkissa.

Puhujina After Work-tilaisuudessa:

Partner Joni Hatanmaa, Hedman Partners. Joni on erikoistunut työssään immateriaalioikeuteen (erityisesti tekijänoikeuteen) ja riitojen ratkaisuun.

Head of Legal, Creative Content Saila Löfström, Yle. Saila on työssään erikoistunut aineettomiin oikeuksiin, sopimusoikeuteen ja viihdeteollisuuden juridiikkaan.

Chief Legal Officer Laura Teirikko, Yellowfilm & TV. Laura on erikoistunut tekijänoikeuteen, sopimusoikeuteen ja viihdeteollisuuden juridiikkaan.

Järjestävä organisaatio

IPR University Center

Luennoitsijat

Kysy lisää