Tekijänoikeus liiketoiminnan mahdollistajana – ammattina kirjoittaminen

IPR Afterwork

Ajankohta

9.5.2019 16.00 – 18.00

Paikka

Original Sokos Hotel Presidentti, Eteläinen Rautatiekatu 4, Helsinki

Hinta

65,00 € + alv 24 % Opiskelijat ja Suomen Kirjailijaliiton jäsenet maksutta
Ilmoittautuminen päättynyt 8.5.2019

Kirjailija, kolumnisti, runoilija Jarkko Tontti kertoo, mitä ammatikseen kirjoittavan työhön kuuluu, miten romaanit, blogit, mainostekstit, artikkelit, lehtijutut jne. poikkeavat toisistaan kirjoittajan näkökulmasta mm. sopimusten osalta ja millaisia tekijänoikeuslausekkeita esimerkiksi kustannussopimuksiin kuuluu.

Aiheen juridisesta osuudesta puolestaan kertoo Suomen Kirjailijaliiton lakimies Ville Toro. Hän valottaa, mitä tekijänoikeus kirjoittajan kohdalla suojaa, mitä voi ja kannattaa sopia, mitkä ovat alan käytänteet ja millaisia ansaintalogiikoita on, (lainauskorvaukset, artikkelien maksut, yms.) kun työt vaihtelevat. Miten tekijänoikeutta voi hyödyntää kirjailijan  työssä, kun esim. kirjoitetaan näytelmä, josta tuotetaan esitys, joka videoidaan jne.

Tilaisuus on hyvin vapaamuotoinen ja keskusteleva. Tilaisuus aloitetaan iltapäiväkahveilla ja lopuksi tarjolla on kuohuviinit.

IPR-Afterwork on opetus- ja kulttuuriministeriön tukema hanke.

Järjestävä organisaatio

IPR University Center

Luennoitsijat

Lisätietoja

Huom, oeruutukset viimeistään 2.5.2019. Peruuttamatta jätetystä koulutuspaikasta perimme täyden seminaarimaksun kaikita.

Kysy lisää