World IP Day – Maailman henkisen omaisuuden päivä 2021

Maailman henkisen omaisuuden päivän pääjuhla

Ajankohta

26.4.2021 00.00 – 00.00

Paikka

Online

Hinta

Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Tervetuloa juhlimaan aineettomia oikeuksia vuosittaisen Maailman henkisen omaisuuden päivän merkeissä! World IP Day on Maailman henkisen omaisuuden järjestön (WIPO, World Intellectual Property Organization) juhlapäivä, jota vietetään maailmanlaajuisesti 26. huhtikuuta. Juhlan tarkoituksena on lisätä tietoisuutta aineettoman omaisuuden (IP) merkityksestä innovaation ja luovuuden edistämisessä.

Tämän vuoden teemana toimii IP and SMEs: Taking your ideas to market. Aihe korostaa pk-yritysten keskeistä taloudellista roolia ja sitä, miten ne voivat hyödyntää IP:tä sekä aineettomia oikeuksia (IPR) vahvemman, kilpailullisemman ja kestävämmän liiketoiminnan rakentamisessa. Teema on erityisen tärkeä ottaen huomioon COVID 19 -pandemian jälkeinen tarve taloudelliselle elpymiselle.

Pk-yritykset muodostavat maailmantalouden selkärangan ja edustavat noin 90 prosenttia kaikista kansainvälisistä yrityksistä. Jokaisen pk-yrityksen taustalla vaikuttaa jonkun mielessä muodostunut ja sittemmin markkinoille päätynyt idea. Huollettuna oikeilla työkaluilla tällaisista ideoista muodostuu liiketoiminnan kehitystä, taloudellista toipumista ja ihmiskunnan edistystä ohjaavia aineettomia omaisuuseriä. IP ja IPR ovat tehokkaita välineitä, jotka johtavat parhaimmillaan yritysten vaurastumiseen, yhteisöjen menestymiseen ja kansallisten talouksien kukoistamiseen.

Vuoden 2021 tapahtumassa keskitytään tarkastelemaan käytännönläheisesti, miten yritykset voivat viedä ideoitansa markkinoille ja saada innovaatioista lisäpotkua liiketoimintaansa. Teemassa korostuu myös teollis- ja tekijänoikeusvirastojen sekä muiden toimijoiden rooli pk-yrityksille suotuisan toimintaympäristön luomisessa. Tarkastelun kohteena ovat lisäksi eri väylät innovaation rahoittamiseksi sekä monet muut ajankohtaiset aiheet.

Tapahtuman tarkempi ohjelma päivitetään tälle sivulle myöhemmin.

Poikkeusolojen vuoksi tapahtuma järjestetään verkossa. Ohjelma on osittain suomeksi ja osittain englanniksi. Löydät Maailman henkisen omaisuuden päivästä lisätietoa WIPO:n verkkosivuilta.

 

Järjestävä organisaatio

IPR University Center, Patentti- ja rekisterihallitus

Lisätietoja

Tilaisuuteen on vapaa pääsy, mutta ilmoittautuminen vaaditaan.

 

Kysy lisää