Oikeustapaustietokanta

Oikeustapaustietokannassa on tiivistelmiä suomalaisten tuomioistuinten aineettomia oikeuksia koskevista ratkaisuista 2000-luvulta lähtien, osin myös vanhemmista, sekä kaikki IPR University Centerissä olevat skannatut tapaukset vuosilta 1979-1998. Tietokannassa on jonkin verran myös tekijänoikeusneuvoston lausuntojen ja työsuhdekeksintölautakunnan ratkaisujen tiivistelmiä.

Tapauksista viedään tietokantaan keskeiset tunnistetiedot, sovellettava laki tai lainkohta, IPR University Centerin asiasanat (perustuvat mahdollisuuksien mukaan YSAan), mahdolliset tiedot lainvoimaisuudesta sekä ratkaisun tiivistelmä tai joissain tapauksissa koko teksti.

IPR University Centerin kirjastoon ei saada täysin kattavasti kaikkia immateriaalioikeudellisia oikeusratkaisuja, joten tietokanta ei ole aukoton silloinkaan, kun kaikki instituutissa oleva aineisto on viety sinne.

Hae oikeustapauksia

Hakutulokset (2807)

29.4.1997

Tiivistelmä 15.02.2005/Henna Käräjäoikeudessa syyttäjä oli vaatinut A:n tuomitsemista rangaistukseen tekijänoikeusrikoksesta, koska A oli tahallaan ansiotarkoituksessa tuonut maahan yleisölle levitettäväksi yhteensä 1570 kappaletta ilman tekijöiden lupaa valmistettuja, alkuperäisistä ilman äänituottajien lupaa jäljennettyjä, sekä ilman esittävien taiteilijoiden lupaa kopioituja useiden eri tekijöiden CD-levyjä. A oli myynyt levyistä Venäjälle 400…

24.4.1997

Tiivistelmä 29.3.2005/HennaKäräjäoikeudessa syyttäjä oli vaatinut L:lle ja T:lle rangaistusta PR-Kenkä Oy:lle kuuluvan tavaramerkin loukkauksesta sillä perusteella, että nämä olivat valmistaneet luvatta PR-Kenkä Oy:n omistamilla muoteilla PR-tavaramerkillä varustettuja kengänpohjia ja myyneet ne. PR-Kenkä Oy oli vaatinut korvausta saamatta jääneestä liikevoitosta ja goodwill-arvon menetyksestä. Vastaajat olivat kiistäneet syytteen ja korvausvaati…

18.2.1997

Tiivistelmä 30.3.2005/HennaSalasana Oy:lle oli rekisteröity tavaramerkki KEYGUARD tavaraluokkaan 9 (sähköisesti ohjatut ja valvotut avainkaapit sekä avainhallintaohjelmat). Käräjäoikeudessa Salasana Oy oli esittänyt, että vastaajat olivat loukanneet Salasana Oy:lle kuuluvaa tavaramerkkiä KEYGUARD käyttämällä siihen sekoitettavissa olevaa tunnusta ”Caicu KeyGuard” valmistamiensa avainvalvontakaappien markkinoinnissa. Vastaajat olivat kiistäneet ka…

13.2.1997

Tiivistelmä 27.7.2010 / IAL1988 oli säädetty The University College London Actin asetus, joka koski the Middlesex Hospital Medical Schoolin ja UCL:n yhdistämistä. Asetuksella oli siirretty kaikki oikeudet, omaisuus ja velvoitteet UCL:lle, joka toimi tapauksessa kantajana.Middlesex Hospital Medical Schoolin (MHMS) ja Wallacin välillä oli 1970-luvun puolivälissä alkanut yhteistyö, joka koski DELFIA-immunomääritysmenetelmän kehittämistä. Tämä kemial…

13.2.1997

Tiivistelmä 1.4.2005/HennaDr. Karl Thomae G.m.b.H. oli rekisteröinyt tavaramerkin SILOMAT vuonna 1961 ja merkki oli ollut jatkuvassa käytössä vuodesta 1964 alkaen. Sukunimi Siloma oli ollut kantajien yksinomaisessa käytössä vuodesta 1935 lähtien. Käräjäoikeudessa Heikki, Hellä ja Harri Siloma olivat vaatineet, että tavaramerkin SILOMAT rekisteröinti julistetaan mitättömäksi ja Dr. Karl Thomae G.m.b.H:ta kielletään käyttämästä tavaramerkkiä SILOMA…

31.12.1996

1/1996Kysymys kohtuullisen korvauksen määrästä. Keksintö oli osa työnantajan valmistamasta laitteesta. Työnantajan aikaisemmin valmistamat laitteet erosivat useissa suhteissa olennaisesti kyseessä olevasta laitteesta. Lautakunta katsoi, että kyseessä olevan yhden osatekijän valmistuksessa syntynyttä laskelmallista kustannussäästöä ei voitu pitää työsuhdekeksintöasetuksen 3 §:n 2 momentissa tarkoitettuna hyötynä. Tämän vuoksi lautakunta määritti a…

5.12.1996

Tiivistelmä 6.8.2007 / OlliKantaja ja vastaaja ovat alkoholijuomia valmistavia yrityksiä.Kantajayhtiön yhdistelmämerkki, jossa on teksti Becher’s Original Carlsbad Liqeur, on rekisteröity (1978) Suomessa luokkaan 33 (väkijuomat). Vastaajayhtiölle on merkitty (1976) tavaramerkki BECHEROVKA samoin luokkaan 33. Kantaja oli käräjäoikeudessa vaatinut (1996) tavaramerkin BECHEROVKA julistamista menetetyksi ja poistamista tavaramerkkirekisteristä käyttä…

21.10.1996

Yhtiön toiminnassa oli käytetty kopioituja tietokoneohjelmia, vaikka yhtiöllä ei ollut ohjelmiin käyttöoikeutta. Tietokoneohjelmien tekijänoikeuslain vastaisesta käyttämisestä tekijänoikeuslain 57 §:n 1 momentin nojalla maksettavana kohtuullisena hyvityksenä pidettiin kunkin kopioidun ohjelman osalta sitä vähittäismyyntihintaa, jolla kyseinen tietokoneohjelma oli mahdollista saada laillisesti käyttöön. (KKO:n ratkaisun tiivistelmä/Finlex)http://w…

10.10.1996

Tiivistelmä 26.7.2007 / OlliKantajayhtiö Einhell Oy on sähkötyökaluja valmistava yritys. Vastaajat toimivat työkaluja maahantuovassa yrityksessä.KäO:ssa syyttäjä oli vaatinut vastaajille rangaistusta tavaramerkkioikeuden loukkaamisesta, koska he olivat yhtiönsä kautta tuoneet maahan (1994-1995) Einhell -tavaramerkillä luvattomasti varustettuja sähkötyökoneita. Loukatun tavaramerkin haltija Suomen Einhell Oy oli asianomistajana yhtynyt syytteeseen…

10.9.1996

HOVIOIKEUDEN RATKAISU: Control Spray Oy vaati, että T tuomitaan rangaistukseen tavaramerkkilain säännösten rikkomisesta ja että T velvoitetaan suorittamaan yhtiölle vahingonkorvauksena tavaramerkin yksinoikeuden loukkaamisesta 1 860 000 markkaa korkoineen ja korvaamaan yhtiön oikeudenkäyntikulut asiassa korkoineen. Lisäksi yhtiö vaati, että T:n hallussa vielä mahdollisesti olevat SOS Spray merkinnällä varustetut tuotepakkaukset määrätään hävitett…

Share: