Oikeustapaustietokanta

Oikeustapaustietokannassa on tiivistelmiä suomalaisten tuomioistuinten aineettomia oikeuksia koskevista ratkaisuista 2000-luvulta lähtien, osin myös vanhemmista, sekä kaikki IPR University Centerissä olevat skannatut tapaukset vuosilta 1979-1998. Tietokannassa on jonkin verran myös tekijänoikeusneuvoston lausuntojen ja työsuhdekeksintölautakunnan ratkaisujen tiivistelmiä.

Tapauksista viedään tietokantaan keskeiset tunnistetiedot, sovellettava laki tai lainkohta, IPR University Centerin asiasanat (perustuvat mahdollisuuksien mukaan YSAan), mahdolliset tiedot lainvoimaisuudesta sekä ratkaisun tiivistelmä tai joissain tapauksissa koko teksti.

IPR University Centerin kirjastoon ei saada täysin kattavasti kaikkia immateriaalioikeudellisia oikeusratkaisuja, joten tietokanta ei ole aukoton silloinkaan, kun kaikki instituutissa oleva aineisto on viety sinne.

Hae oikeustapauksia

Hakutulokset (2807)

6.4.1995

Tiivistelmä/TVKysymyksessä oli valitusasia yhteisöjen ensimmäisen asteen tuomioistuimen päätöksestä. EYT:n tuli ratkaista voidaanko perustamissopimuksen kilpailumääräysten nojalla puuttua erityistapauksissa tekijänoikeuden erityissisältöön.Irlannissa ja Pohjois-Irlannissa markkinointiin kolmea viikoittain ilmestyvää ohjelmalehteä, joissa jokaisessa julkaistiin kuudesta johtavasta televisiokanavasta kahden kanavan tiedot. Ohjelmatietoja suojataan…

10.1.1995

Tiivistelmä 4.6.2010 / smhTahkovuori Oy:n konkurssipesä (TKP) oli käräjäoikeudessa vaatinut Suomen Turistineuvonta Oy:n (STN) tavaramerkin rekisteröinnin mitättömäksi julistamista sekä sen käytön kieltämistä. Vastaajalle oli 1990 tehdyn hakemuksen perusteella rekisteröity sanamerkki TAHKO luokassa 42 (majoituspalvelut). Kantaja kärsi haittaa rekisteröinnistä, sillä STN oli mm. kieltänyt sitä käyttämästä Tahko-nimeä. Tahkovuori Oy (T) oli vakiinnu…

31.12.1994

1/1994Kysymys on ollut olennaisesti muuttuneista olosuhteista. Korvaus oli maksettu sopimuksen mukaan kertakorvauksena. Lautakunta katsoi, ettei myynti- ja valmistusmäärissä tapahtuneita muutoksia ollut yksinomaan pidettävä olennaisesti muuttuneena olosuhteena. Työntekijä oli vedonnut lisäksi siihen, että keksintö mahdollisti tuotteen valmistuksessa ohuemman ja samalla halvemman materiaalin käytön ja sopimuksen tekemisen jälkeen työnantaja oli sa…

20.12.1994

Tiivistelmä 20.8.2007 / OlliCitroënille on rekisteröity Suomessa tavaramerkki ”Citroën” useilla tavaramerkkirekisteröinneillä sekä sana- että kuviomerkkinä. Auto-Bon Oy on toiminut Suomessa Citroën-merkkisten autojen valtuutettuna maahantuojana. Vastaaja oli toiminut Auto-Bonin valtuuttamana Citroën-jälleenmyyjänä ja merkkikorjaamona.Kantajat olivat vaatineet raastuvanoikeutta vahvistamaan, että vastaaja loukkasi Citroënin tavaramerkkejä sekä syy…

15.11.1994

Tiivistelmä 22.8.2007 / OlliKantajat ja vastaaja valmistavat muun ohella monivitamiini-hivenainevalmisteita. Kantajat olivat raastuvanoikeudessa vaatineet vastaajaa lopettamaan rekisteröidyn tavaramerkin MULTITABS loukkaamisen. Lisäksi kantajat olivat vaatineet vahingonkorvausta ja tavaramerkkiä loukkaavien tuotteiden hävittämistä.Ferrosan A/S on rekisteröinyt (1971) tavaramerkin MULTITABS tavaraluokkaan 5. Yhtiö on luovuttanut tytäryhtiölleen (1…

11.11.1994

Vaasan hovioikeuden tuomiossa oli kyse tekijänoikeusrikoksesta, veropetoksesta ja väärennyksestä. Ensimmäinen asia koski veropetosta. Ylivieskan kihlakunnanoikeus oli tuomiollaan 2.11.1993 nro 979 tuominnut X:n jatketusta veropetoksesta, törkeästä veropetoksesta, veropetoksesta ja kirjanpitorikoksesta yhteensä 8 kuukauden ehdolliseen vankeuteen ja lisäksi 50 päiväsakkoa. Tapauksessa kommandiittiyhtiön kirjanpitovelvollisuus oli laiminlyöty pitkäl…

25.10.1994

Tiivistelmä 22.8.2007 / OlliSyyttäjä oli raastuvanoikeudessa vaatinut L:lle rangaistusta tavaramerkkioikeuden loukkauksesta, koska hän oli Kasperin Ykkösöljy Ky:n vastuunalaisena yhtiömiehenä tahallaan loukannut Mobilin yksinoikeutta rekisteröityyn Mobil-tavaramerkkiin. L oli syytteen mukaan tuonut Norjasta maahan ja myynyt edelleen erän öljyä kanistereissa, joihin oli liimattu Mobil-tavaramerkki. Asianomistajat olivat vaatineet korvauksia aiheut…

6.10.1994

Tiivistelmä 22.8.2007 / OlliSyyttäjä oli käräjäoikeudessa vaatinut vastaajille rangaistusta tavaramerkkioikeuden loukkauksesta. Asianomistajan ollut TDK oli lisäksi vaatinut yhtiölle aiheutuneiden vahinkojen korvaamista.K oli ostanut videokasetteja, jotka oli luvattomasti varustettu TDK:n tavaramerkein. Hän oli myynyt kasetteja edelleen yritykselle, jossa A toimi hallituksen jäsenenä ja myyntipäällikkönä. A oli myynyt näitä videokasetteja yleisöl…

8.6.1994

Tiivistelmä 24.8.2007 / OlliLehdenkustannusalalla toimiva kantaja oli vaatinut raastuvanoikeutta kieltämään samalla alalla toimivia vastaajia loukkaamasta yhtiön tavaramerkkiä ”Vaasa”. Lisäksi yhtiö oli vaatinut sille aiheutuneiden vahinkojen korvaamista.Kantajan mukaan se oli perustanut Vaasa-lehden 1903 ja julkaissut tätä lehteä yli kahdeksankymmenen vuoden ajan kunnes lehden nimeksi oli muutettu (1984) Pohjalainen. Vaasa-lehden tavaramerkki ol…

8.6.1994

Tiivistelmä 4.6.2010 / smhAutomobiles Citroën S.A.:lle (AC) oli rekisteröity sana- ja kuviomerkki CITROËN sekä toinen kuviomerkki. Yhtiö ja Auto-Bon Oy olivat raastuvanoikeudessa vaatineet muun muassa, että oikeus vahvistaa Rekara Oy:n (R) loukanneen sen vakiintuneita ja rekisteröityjä tavaramerkkejä, sekä syyllistyneen harhaanjohtavaan tavaramerkin ja toiminimen käyttöön sekä sopimattomaan menettelyyn elinkeinotoiminnassa, kieltää R Oy:tä käyttä…

Share: